praktik (jobb)


I tisdags började jag på praktik, på AME (arbetsmarknads enheten) i Åmotfors. Jag har praktik på tisdagar och torsdagar nu i september, i oktober kommer det även vara fredagar och efter det vill min handläggare på AME ha ut mig i jobb. Jag trivs rätt bra där, och fick hjälpa till i cafét under morgonen på tisdagen och torsdagen. Hon som står i cafét bor också här i Koppom (dock har hon inte bil eller körkort så jag kan inte samåka med henne) och hon är jätte trevlig rolig. Praktiken planerades in i början av sommaren, och ända sedan dess har jag längtat till september. Känns väldigt skönt och roligt att få komma ut och jobba och träffa andra människor, jag har gått hemma i över ett år och då blir lite skogstokig. Simon har börjat på skolan (förskoleklass), så han är på skolan mån-tors. Jag tycker det är perfekt att han är på skolan när jag är på jobb (jag anser att det är mer som ett jobb då jag får aktivitetsersättning). När jag får ett fast jobb så kommer jag se till att en del av pengarna sparas så att jag kan ta körkort, och köpa bil, så det blir lättare för mig att ta mig iväg till jobb, till affären, till t.ex. läkaren och åka och hälsa på hos folk. Det enda jag tycker är dumt är att de flesta jobb kräver att man redan har körkort, men med hjälp av praktiken och de på AME så blir det lättare att få jobb. De på AME arbetar med att få ut människor i arbetslivet, och har man haft praktik hos dem så ser de  hur man sköter sig. Sköter man sig som man ska (med tider och så) kan man få ett bra jobb, och det ser bättre ut på ens cv. Mitt cv är vääääldigt tomt just nu, men jag hoppas att när praktiken är slut att handläggaren kan hjälpa mig med att fylla det. Jag har bara goda förväntningar av vad praktiken kommer att ge. Jag har inte särskilt stora förhoppningar efter praktiken, då jag inte vill bli besviken om det inte är eller blir som jag vill. Min enda förhoppning efter praktiken är bara att jag får ett jobb, och att vi då får en stadig ekonomi med två fasta inkomster istället för en fast inkomst och en ersättning på ca 6 500kr i månaden. Som det ser ut idag så kan jag inget annat göra än att längta tills jag får komma tillbaka till praktiken.

Äntligen får även jag träffa människor. Människor som inte tillhör familjen, inte för att jag inte tycker om dem, men man behöver få träffa andra också.

Ha en underbar dag alla❤️

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Lolle, min plats för känslor is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu